MEMBRII CIR

 • IOAN NICULAE – Președinte Consiliul Investitorilor Români

  Ioan Niculae deţine şi conduce grupul de firme InterAgro, cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro, anual, în industria chimică, agricultură şi în industria alimentară.
  Grupul de firme InterAgro este prezent în România de peste 20 de ani şi reprezintă unul dintre cei mai mari angajatori autohtoni, cu aproximativ 10.000 de salariaţi.
  Este iniţiatorul Asociaţiei “Forumul Investitorilor Autohtoni“ şi se numără printre cei 13 membri fondatori ai FIA 2013. Iniţiativa omului de afaceri Ioan Niculae, respectiv aceea de a crea cea mai importantă comunitate a antreprenorilor autohtoni s-a bucurat de un real succes, evenimentul de constituire al FIA 2013 reunind în aprilie a.c. peste 500 de companii româneşti.
  Ioan Niculae iubeşte România şi tot ce este românesc. Şi de aceea se numără printre cei mai importanţi susţinători ai capitalului românesc.
  Consideră însă că doar o voce unită poate fi auzită mai bine!

 • RADU TIMIȘ – Membru Consiliul Investitorilor Români

  A construit de la zero cel mai mare producător de mezeluri din România, Cristim, grup cu afaceri anuale de câteva zeci de milioane de euro şi 2.000 de angajati.
  A renăscut precum mitica Pasăre Phoenix din propria-i cenuşă, pierzând de două ori tot ce a construit. Afacerea CrisTim a plecat de la un chioşc, în prezent cifra de afaceri a grupului situându-se la nivelul a 80 de milioane de euro.
  Prin intermediul CrisTim a creat marca „Salam săsesc” şi deţine prima fermă de vaci (Ecoferm) care ascultă muzică clasică pentru a produce un lapte de calitate superioară, care mai apoi este transformat în diverse produse lactate 100% naturale, în curs de certificare bio.
  Fabrica de mezeluri CrisTim este beneficiarul primei staţii româneşti de producere a energiei regenerabile în cogenerare, pe baza de biogas.
  În viaţă, se ghidează după citatul: „Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poţi să vezi foarte departe” (Constantin Brâncuşi)

 • VALER BLIDAR – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Valer Blidar a intrat în afaceri în anul 1990 în domeniul productiei industriale si constructii, iar acum deţine şi conduce grupul de firme ASTRA Vagoane Călători cu afaceri medii anuale cumulate de aproximativ 50 milioane de euro.

  Valer Blidar a preluat Astra Vagoane Călători în anul 2000 în urma privatizării, când afacerile se ridicau la 500.000 euro / an, iar datoriile depăşeau 1.200 miliarde lei – datorii care au fost achitate în totalitate de către cumpărător.

  Cel mai important activ al Astra este Fabrica de Vagoane Călători, care are o capacitate de 100 vagoane / an şi 70 tramvaie / an. Vagoanele produse aici ajung atât în România, cât şi pe alte continente, de ex. Asia, America de Sud şi Africa.

  La sfârşitul anului 2012, numărul salariaţilor era de 1.228 pers./grup.
  În anul 2009 şi-a început activitatea Banca Comercială Feroviara, bancă în care Valer Blidar deţine direct sau prin firmele pe care le controlează 90,5% din acţiuni.

 • RADU ENACHE – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Radu Enache este de profesie inginer, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti- Facultatea de Energetică, secţia Electroenergetică. A fost repartizat la Institutul de Cercetări şi Modernizări Energetice (ICEMENERG) din Bucureşti, în funcţia de cercetător, unde a activat neîntrerupt până în 1992, când a optat pentru mediul privat.
  Radu Enache controlează şi conduce societatea Continental Hotels, unul dintre cei mai puternici operatori de hoteluri de pe piaţa românească şi totodată primul lanţ hotelier românesc, care a luat naştere în 1991. În acest moment, grupul deţine active hoteliere importante în Capitală şi în ţară (peste 1850 de camere), emblema lanţului fiind Grand Hotel Continental (cel mai vechi hotel din Bucureşti, 1892) clasificat la 5 stele.
  Continental Hotels a introdus în Romania un nou concept de hotel economic lansând în 2008 marca Hello Hotel (bed & breakfast) de 2 stele. Preocupările pentru promovarea mărcilor economice (3 stele) a început însă prin inaugurarea în anul 2001 a primului hotel Ibis în Bucureşti, operat de grupul francez Accor pe baza unui contract de management cu lanţul Continental Hotels. În prezent, Accor operează în România 4 hoteluri IBIS, în Bucuresti (Ibis Gara de Nord şi Ibis Palatul Parlamentului), Sibiu şi Constanţa, toate proprietatea Continental Hotels.
  Radu Enache este in acest moment si presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

 • ADINA ELENA NICULAE – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Absolventă a Facultăţii de Management Economic – ASE, Bucureşti, Adina Niculae şi-a început ucenicia în cadrul Grupului de firme Interagro încă din timpul studenţiei.
  În paralel cu activitatea desfăşurată în cadrul Departamentului Export-Import, a pus bazele primei companii aeriene de zboruri private (InterAviation) din cadrul Grupului. În 2011, cu un portofoliu de numai 2 aeronave de ultimă generaţie, un Hawker 900XP şi un elicopter Eurocopter EC-155, Adina a reuşit să construiască un brand românesc recunoscut şi azi peste hotare, InterAviation clasându-se sub conducerea ei printre cele mai de succes business-uri de profil din anii 2011, 2012. Tânăra recunoaşte că succesul şi reuşitele se datorează în principal echipei de profesionişti cu care are onoarea să lucreze şi de la care învaţă în fiecare zi.
  La începutul anului 2013 a preluat conducerea firmei Energy Cogeneration Group (una din cele mai tinere din Grup), ocupând poziţia de Director General, din dorinţa de a iniţia şi dezvolta proiecte în acest domeniu pe care îl consideră a fii în plină ascensiune în România.
  Membru Fondator al FIA 2013 şi membru al Consiliul Investitorilor Români, Adina speră ca prin această iniţiativă să îşi unească vocile cei mai reprezentativi români ai business-ului românesc pentru promovarea şi susţinerea capitalului autohton.
  Din prisma poziţiei de Vicepreşedinte al Interagro SA, considera că cel mai bun exemplu de business este însăşi Preşedintele companiei, pe care il admiră şi stimează enorm: “El m-a învăţat să diferenţiez oportunităţile de entuziasmul specific vârstei, să învăţ de la cei mai buni şi să acţionez în echipă pentru că lider de succes poţi fi doar având în spate o echipă extrem de capabilă.”

 • NICULAE DUȘU – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Duşu Niculae, în vârstă de 57 de ani, este absolvent al Facultăţii de Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, promoţia 1980.
  Fiind un spirit proactiv, în cei 30 de ani de activitate în mediul de afaceri a reuşit prin perseverenţă şi implicare să ridice la standardele cele mai înalte obiectivele pe care şi le-a stabilit. Companiile pe care le conduce cu succes activează în domenii cheie ale industriei româneşti, precum producţia de materiale de construcţii, servicii hoteliere, prestări servicii portuare, parc industrial şi centru de afaceri. Performanţele acestor companii au fost recunoscute an de an prin clasarea acestora pe primele locuri în topurile judeţene şi naţionale ale celor mai profitabile societăţi. Investiţiile au fost permanent opţiunea fundamentală şi baza dezvoltării reale şi durabile a afacerilor. Afacerile cumulate anuale ale grupului depăşesc 50 de milioane de euro si numără 970 angajaţi.
  Crede cu convingere că este momentul implicării în luarea deciziilor politice, pentru stoparea derapajelor din mediul economic şi social românesc.

 • MIHAI SOFIAN – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Mihai Sofian este coproprietar al grupului de firme RematHolding, cu activitati in domeniul reciclarii deseurilor si afaceri totale de aproximativ 200 de milioane de euro, anual.
  Grupul RematHolding are în proprietate o flotă de 40 de camioane, aproximativ 75 de hectare de teren şi peste 8 kilometri de cale ferată pe Centura Bucureşti. Portofoliul grupului numără în acest moment 20 de Remat-uri, la nivel naţional. In urma investitiilor semnificative derulate in Romania, RematHolding a reusit sa ajunga in aproximativ zece ani de la infiintare in topul celor mai importanti reciclatori, la nivel national.
  Mihai Sofian are cateva principii, de la care nu abdica niciodata: merge intotdeauna pe drumul cel drept si nu iarta hotia.

 • DRAGOȘ BÎLTEANU – Membru Consiliul Investitorilor Români

 • BOGDAN BOSÎNCEANU – Membru Consiliul Investitorilor Români

 • ȘTEFAN VUZA – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Ştefan Vuza deţine Grupul Serviciile Comerciale Române, grup industrial structurat complex pe mai multe divizii: chimică, energetică, aeronautică, constructoare de maşini, textile, utilaje speciale şi aparataje. Aflat în al douăzecilea an de existenţă, Grupul S.C.R. şi-a consolidat poziţia prin afaceri durabile, investiţii eficiente şi printr-o expansiune continuă, proiectată atât pe plan intern, cât şi extern, în concordanţă cu strategia pe termen lung implementată în toate companiile grupului.
  Doctor în economie, licenţiat în comerţ exterior şi drept comercial, Stefan Vuza a absolvit studii postuniversitare de ştiinţe politice, tranzacţii economice internaţionale, psihologie industrială si organizaţională, fundamentându-şi în tot acest timp activitatea pe un adevăr devenit axiomatic: “Managementul contează!”
  Înţelegând că în afaceri nu este suficient să înţelegi prezentul, ci să anticipezi sensul şi ritmul schimbărilor, Ştefan Vuza conduce şi se lasă condus de sintagma: “Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”.

 • DRAGOȘ DRAGOTEANU – Membru Consiliul Investitorilor Români

  Niciodată angajat la stat sau la o altă firmă privată. Şcoala vieţii, absolvită încă din adolescenţă, datorită educaţiei primite de la părinţi.

  În 1994, am înfiinţat agentia imobiliară Euroest, unde sunt acţionar unic şi manager. În 20 de ani de activitate, am consolidat acest brand imobiliar. Nu există investitori români care să nu fi auzit de această companie. Sute de brokeri imobiliari au şcoala Euroest.

  În 2009, am înfiinţat Fast Parking, unde sunt administrator şi acţionar cu 50%. Această firmă, care prestează servicii de parcare este, de departe, cea mai eficientă companie de profil, ajungând în patru ani la încasari de 500.000 euro/an.

  Formator de opinie în domeniul imobiliar, mic antreprenor cu renume în mediul privat, luptător pentru crearea unui mediu sănătos de afaceri în relaţia dintre IMM-uri şi stat, speaker pentru tinerii aflati în start-up antreprenorial.

  Vreau, ştiu şi pot. Vreau mai mult, dacă nu ştiu învăţ şi voi dovedi că pot!

 • VIOREL CATARAMĂ – Membru Consiliul Investitorilor Români

  A absolvit Facultatea de Comerţ, din cadrul Academiei de Studii Economice, promoţia 1980. Este doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucureşti – Catedra de Relaţii Economice Internaţionale, în anul 2004.

  După câţiva ani de lucru la Întreprinderea de casete radio şi TV din Bucureşti şi la Tehnoforestexport, în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

  În 1990 fondează compania Elvila, în prezent unul dintre principalii jucători pe piaţa mobilei din România. Obiectul de activitate al firmei îl constituie producţia şi comercializarea mobilierului pentru casă şi birou.

  În anul 1993 este ales Vicepreşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România, ca mai apoi să devină, în 1994, Preşedinte al Filialei Bucureşti a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii. În 1996 este ales Vicepreşedinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România. În 2002 devine membru în Comitetul Director al Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România.

Powered by Cloud Business Services