Ioan Niculae - Initiator FIA 2013

Membru fondator

Ioan Niculae deţine şi conduce grupul de firme InterAgro, cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro, anual, în industria chimică, agricultură şi în industria alimentară.
Grupul de firme InterAgro este prezent în România de peste 20 de ani şi reprezintă unul dintre cei mai mari angajatori autohtoni, cu aproximativ 10.000 de salariaţi.
Este iniţiatorul Asociaţiei “Forumul Investitorilor Autohtoni“ şi se numără printre cei 13 membri fondatori ai FIA 2013. Iniţiativa omului de afaceri Ioan Niculae, respectiv aceea de a crea cea mai importantă comunitate a antreprenorilor autohtoni s-a bucurat de un real succes, evenimentul de constituire al FIA 2013 reunind în aprilie a.c. peste 500 de companii româneşti.
Ioan Niculae iubeşte România şi tot ce este românesc. Şi de aceea se numără printre cei mai importanţi susţinători ai capitalului românesc.
Consideră însă că doar o voce unită poate fi auzită mai bine!

Nicolae Badea - Membru fondator

Vasile Turcu - Membru Fondator

Vasile Turcu deţine şi conduce din 1991 grupul de firme ROMCONSTRUCT, unul dintre cei mai importanţi constructori şi furnizori de servicii din România.
Romconstruct este un brand cu un management orientat în permanenţă spre satisfacerea exigenţelor clienţilor, care vizeazã oferirea de soluţii globale, în conformitate cu standardele naţionale şi internaţionale, în condiţiile respectării normelor de siguranţă şi calitate a construcţiilor, a cerinţelor de urbanism şi de protecţie a mediului înconjurător.
Antreprenorul Vasile TURCU este un constructor pasionat de teoria şi practica construcţiilor. În ciuda crizei, domeniile de activitate din care ROMCONSTRUCT realizează mare parte a cifrei de afaceri au rămas aceleaşi: construcţii şi materiale de construcţii, restaurarea monumentelor istorice şi de arhitectură, administraţie locativă şi imobiliar. Grupul Romconstruct dezvoltă în acest moment, în Sectoarele 3 şi 5 ale Capitalei, două proiecte rezidentiale, ce constă în 3.600 de unităţi locative, ce se adresează clienţilor cu o putere de cumpărare sub medie.

Luchi Georgescu - Membru fondator

Luchi Georgescu deţine şi conduce un grup de firme cu afaceri cumulate de peste 65 de milioane de euro şi 1.400 de angajaţi permanenţi, în 2012.

În afaceri a debutat în 1991, împreuna cu încă doi asociaţi şi un capital de 500.000 USD, când a înfiinţat prima sa societate pentru operaţiuni de import-export, echipamente industriale şi produse ale industriei alimentare.

Un an mai târziu, a devenit reprezentant exclusiv al brandului de cafea solubilă Ellite, iar din 1994, timp de patru ani a fost reprezentant- responsabil cu importul de ţigarete al producătorului Philip Morris.

Din 1998 investeşte în producţia şi comercializarea de preparate din carne, prin intermediul firmei Meda Prod 98 SA, care deţine o fabrică cu o capacitate de producţie de peste 35 tone preparate/zi.

La sfârşitul anului 1999, achizionează pachetul majoritar de acţiuni al SC Vincon Vrancea SA şi deţine în prezent aproape 1500 ha plantate cu viţă de vie nobilă, situate în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu, Huşi şi Buzău.

Din 2002, deţine şi SC Venus Holiday 2000 SA, care cuprinde mai multe active, printre care Hotel Favorit şi Complexul Melodia de pe Litoral, în care s-a investit peste 3,5 milioane de euro, în ultimii trei ani.

Adina Elena Niculae - Membru fondator

Absolventă a Facultăţii de Management Economic – ASE, Bucureşti, Adina Niculae şi-a început ucenicia în cadrul Grupului de firme Interagro încă din timpul studenţiei.
În paralel cu activitatea desfăşurată în cadrul Departamentului Export-Import, a pus bazele primei companii aeriene de zboruri private (InterAviation) din cadrul Grupului. În 2011, cu un portofoliu de numai 2 aeronave de ultimă generaţie, un Hawker 900XP şi un elicopter Eurocopter EC-155, Adina a reuşit să construiască un brand românesc recunoscut şi azi peste hotare, InterAviation clasându-se sub conducerea ei printre cele mai de succes business-uri de profil din anii 2011, 2012. Tânăra recunoaşte că succesul şi reuşitele se datorează în principal echipei de profesionişti cu care are onoarea să lucreze şi de la care învaţă în fiecare zi.
La începutul anului 2013 a preluat conducerea firmei Energy Cogeneration Group (una din cele mai tinere din Grup), ocupând poziţia de Director General, din dorinţa de a iniţia şi dezvolta proiecte în acest domeniu pe care îl consideră a fii în plină ascensiune în România.
Membru Fondator al FIA 2013 şi membru al Consiliul Investitorilor Români, Adina speră ca prin această iniţiativă să îşi unească vocile cei mai reprezentativi români ai business-ului românesc pentru promovarea şi susţinerea capitalului autohton.
Din prisma poziţiei de Vicepreşedinte al Interagro SA, considera că cel mai bun exemplu de business este însăşi Preşedintele companiei, pe care il admiră şi stimează enorm: “El m-a învăţat să diferenţiez oportunităţile de entuziasmul specific vârstei, să învăţ de la cei mai buni şi să acţionez în echipă pentru că lider de succes poţi fi doar având în spate o echipă extrem de capabilă.”

Niculae Dușu - Membru fondator

Duşu Niculae, în vârstă de 57 de ani, este absolvent al Facultăţii de Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, promoţia 1980.
Fiind un spirit proactiv, în cei 30 de ani de activitate în mediul de afaceri a reuşit prin perseverenţă şi implicare să ridice la standardele cele mai înalte obiectivele pe care şi le-a stabilit. Companiile pe care le conduce cu succes activează în domenii cheie ale industriei româneşti, precum producţia de materiale de construcţii, servicii hoteliere, prestări servicii portuare, parc industrial şi centru de afaceri. Performanţele acestor companii au fost recunoscute an de an prin clasarea acestora pe primele locuri în topurile judeţene şi naţionale ale celor mai profitabile societăţi. Investiţiile au fost permanent opţiunea fundamentală şi baza dezvoltării reale şi durabile a afacerilor. Afacerile cumulate anuale ale grupului depăşesc 50 de milioane de euro si numără 970 angajaţi.
Crede cu convingere că este momentul implicării în luarea deciziilor politice, pentru stoparea derapajelor din mediul economic şi social românesc.

Mihai Sofian - Membru fondator

Mihai Sofian este coproprietar al grupului de firme RematHolding, cu activitati in domeniul reciclarii deseurilor si afaceri totale de aproximativ 200 de milioane de euro, anual.
Grupul RematHolding are în proprietate o flotă de 40 de camioane, aproximativ 75 de hectare de teren şi peste 8 kilometri de cale ferată pe Centura Bucureşti. Portofoliul grupului numără în acest moment 20 de Remat-uri, la nivel naţional. In urma investitiilor semnificative derulate in Romania, RematHolding a reusit sa ajunga in aproximativ zece ani de la infiintare in topul celor mai importanti reciclatori, la nivel national.
Mihai Sofian are cateva principii, de la care nu abdica niciodata: merge intotdeauna pe drumul cel drept si nu iarta hotia.

Radu Enache - Membru fondator

Radu Enache este de profesie inginer, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti- Facultatea de Energetică, secţia Electroenergetică. A fost repartizat la Institutul de Cercetări şi Modernizări Energetice (ICEMENERG) din Bucureşti, în funcţia de cercetător, unde a activat neîntrerupt până în 1992, când a optat pentru mediul privat.
Radu Enache controlează şi conduce societatea Continental Hotels, unul dintre cei mai puternici operatori de hoteluri de pe piaţa românească şi totodată primul lanţ hotelier românesc, care a luat naştere în 1991. În acest moment, grupul deţine active hoteliere importante în Capitală şi în ţară (peste 1850 de camere), emblema lanţului fiind Grand Hotel Continental (cel mai vechi hotel din Bucureşti, 1892) clasificat la 5 stele.
Continental Hotels a introdus în Romania un nou concept de hotel economic lansând în 2008 marca Hello Hotel (bed & breakfast) de 2 stele. Preocupările pentru promovarea mărcilor economice (3 stele) a început însă prin inaugurarea în anul 2001 a primului hotel Ibis în Bucureşti, operat de grupul francez Accor pe baza unui contract de management cu lanţul Continental Hotels. În prezent, Accor operează în România 4 hoteluri IBIS, în Bucuresti (Ibis Gara de Nord şi Ibis Palatul Parlamentului), Sibiu şi Constanţa, toate proprietatea Continental Hotels.
Radu Enache este in acest moment si presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Alin Burcea - Membru fondator

Alin Burcea a fondat Agenţia de turism Paralela 45 la 5 aprilie 1990, devenind numărul 384 ca firmă privată înfiinţată în România. Paralela 45 a crescut, astăzi ajungând la 37 de filiale, 200 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro. Agenţia este astăzi brandul cel mai cunoscut din România, Reader’s Digest acordând, pentru al 5-lea an consecutiv premiul Trusted Brand.
Alin Burcea deţine şi hotelul Best Western Stil din Bucureşti, un hotel la munte şi unul pe litoral. Este Preşedinte Fondator al ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România). A fost preşedintele ANAT în perioada 1990-1993, în prezent deţinând funcţia de vicepreşedinte.
În perioada 2000-2002, Alin Burcea a indeplinit funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului, o perioadă bună de dezvoltare a turismului din România. Este decorat cu “Serviciul credincios în grad de Cavaler” de către Preşedintele Iliescu, în anul 2002. Deţine titlul academic de Doctor în economie, la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Ștefan Vuza - Membru fondator

Ştefan Vuza deţine Grupul Serviciile Comerciale Române, grup industrial structurat complex pe mai multe divizii: chimică, energetică, aeronautică, constructoare de maşini, textile, utilaje speciale şi aparataje. Aflat în al douăzecilea an de existenţă, Grupul S.C.R. şi-a consolidat poziţia prin afaceri durabile, investiţii eficiente şi printr-o expansiune continuă, proiectată atât pe plan intern, cât şi extern, în concordanţă cu strategia pe termen lung implementată în toate companiile grupului.
Doctor în economie, licenţiat în comerţ exterior şi drept comercial, Stefan Vuza a absolvit studii postuniversitare de ştiinţe politice, tranzacţii economice internaţionale, psihologie industrială si organizaţională, fundamentându-şi în tot acest timp activitatea pe un adevăr devenit axiomatic: “Managementul contează!”
Înţelegând că în afaceri nu este suficient să înţelegi prezentul, ci să anticipezi sensul şi ritmul schimbărilor, Ştefan Vuza conduce şi se lasă condus de sintagma: “Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”.

Anca Vlad - Membru fondator

Anca Vlad, economist specializat în marketing şi cu experienţă în industria farmaceutică, este fondatorul şi proprietarul grupului Fildas– Catena. Afacerea a pornit în 1991, ajungând în 2013 la peste 3.000 de angajati şi o cifră de afaceri de aproximativ 300 mil. euro. Implicată în cultură şi artă, Anca Vlad contribuie la dezvoltarea componentelor sociale şi intelectuale ale societăţii româneşti. E sponsor activ al artiştilor români prin Fundaţia FILDAS ART şi Programul Catena pentru Artă. Deţine televiziunea online SensoTv.ro: artă, sănătate şi lifestyle. În calitate de ambasadoare a antreprenoriatului feminin românesc, a participat activ la conferinţe dedicate acestui subiect, organizate la Bucureşti, New York, Pretoria, Bangkok şi Tirana, implicându-se în promovarea imaginii ţării peste hotare. An de an a avut momente de recunoaştere profesionala şi a fost rasplatită cu numeroase premii şi distincţii. Este membră în mai multe asociaţii şi patronate, din care amintim:
- din 2004 – Preşedinte de onoare al Asociaţiei Femeilor Creatoare din Arta Plastică;
- din 2005 – Vicepreşedinte Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR);
- din 2008 – Vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Romania (CNPR);

Dragoș Bîlteanu - Membru fondator

Florin Andronescu - Membru fondator

LISTA MEMBRI FIA

Persoane Juridice | Persoane Fizice
  • Barbu Mihai

  • Cataramă Viorel

  • Herrera Farca Mariana

  • Mareș Liviu-Mario

  • Popa Ioan

Powered by Cloud Business Services